Socializen bij… de koffieautomaat

Bijna op elke werkplek staat wel een koffieautomaat. De koffie, Cappuccino en Latte zijn de motor van de werkdag. Meerdere malen per dag staan we met zijn allen bij deze koffieautomaat om weer even verder te kunnen na een lekker ‘bakkie’. Wat mij opvalt is dat het naast een ‘bakkie’ een ideale plek is om te ‘socializen’. We hebben het dan ook bijna overal over. Leuke grappige onderwerpen, met elkaar ‘ouwehoeren’, werkoverleg, jah zelfs nog bij de automaten, maar ook hele serieuze onderwerpen, tot het emotionele aan toe. De koffieautomaat heeft echt een bijzondere betekenis.

Vooral de schoonmaker is een middelpunt, mensen rekenen elke ochtend op hem, en ojee als hij ook maar iets te laat is. Dan zwaait er wat, oké dit laatste zeg ik met een glimlach. Ze zijn altijd blij als je er bent! Uiteraard moet ook alles schoongemaakt en bijgevuld worden. Verse koffie is nog lekkerder om je ochtend, middag, avond of dat uurtje, ligt eraan hoe ‘verslaafd’ je aan de koffie bent door te komen. Socializen hoeft in deze situatie niet alleen op collegiaal gebied te zijn. Veel vriendschappen en zelfs relaties ontstaan bij deze bijzondere koffieautomaten. Hij of zij, die je door bepaald gedrag toch laat merken je leuk te vinden. Je denkt bij jezelf ‘neej dankje!’ of je vlinders fladderen door je heen! Je zou er bijna een kaarsje bij aansteken.

Tranen van gelach, maar ook van verdriet, juichen van overwinnen of balen van verlies, een conflict of een knuffel… Het luisterend oor, die arm om de ander heen als het even tegenzit. We worden super enthousiast bij nieuwe geboorte ‘s, maar helaas ondervinden we soms het verdriet van verlies waar anderen mee te maken hebben. ‘Collega Stanley’ vertelt dat hij gaat trouwen, eindelijk!!! ‘ik zei toch al dat het tijd werd om de liefde écht te verklaren en haar ten huwelijk te vragen’ Feestje??? Tuurlijk! Vanmiddag naar het café maar eerst een lekker bakje om even te vertellen hoe ik het hem heb geflikt! Natuurlijk wel bij de koffieautomaat, en langzaam sluiten meer mensen zich aan omdat ze het meekregen. Handen worden geschud en knuffels zijn een feit! Misschien is de plek bij de koffieautomaat wel een belangrijkere plek dan de kantine!

Je baas die je meevraagt mee te komen naar zijn kantoor, de zenuwen die bij je opkomen, misschien ben ik mijn baan wel kwijt door de bezuinigingen, of krijg ik nu eindelijk dat functioneringsgesprek. Zal mijn salaris verhoogd worden? Of mag ik op kosten van mijn baas op vakantie? Het goede of slechte nieuws, na de tijd weer even een ‘bakkie’ om even weer op normale koers te belanden. Je zou haast de automaat een knuffel geven, want hij is er altijd! Een handige tip: leer je collega ‘s goed kennen bij de koffieautomaten 😉

  4 comments for “Socializen bij… de koffieautomaat

 1. Albert en Lies
  11 maart 2018 at 07:25

  Er zijn mensen die hun levenspartner hebben leren kennen bij de koffie automaat. Zo belangrijk kan een bakkie koffie zijn!

  • admin
   12 maart 2018 at 22:31

   Hallo pa en ma,
   Het kan inderdaad tot een bruisende bruiloft komen 😉 🙂
   Nou, wie weet, hahaha. Ik ga toch eens wat vaker bij die koffie-automaten staan.

 2. 13 maart 2018 at 08:19

  Als zzp-er kan de gezelligheid van zo’n koffiezetautomaat waar je collega’s tegenkomt wel eens missen.

  • admin
   18 maart 2018 at 11:57

   Hallo Nicole,
   Dat kan inderdaad een nadeel zijn, maar gelukkig zijn er ook nog meer plekken om mensen te ontmoeten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

-voor cookie en privacyinformatie klik hier-