Prinsjesdag komt dichterbij

Prinsjesdag, een dag met veel pracht en praal buiten, maar vaak een stapel met maatregelen die moeten worden genomen om niet dieper in de problemen te komen met onder andere de schatkist. Een dag waarbij verdeeldheid tussen mensen jammer genoeg steeds meer uit elkaar wordt gerukt. Bijvoorbeeld elk jaar weer de zorg die duurder wordt, en de premies bijna alleen maar stijgen… De ouderen die al jarenlang worden ‘benadeeld’ naar mijn mening. Zij hebben grotendeels Nederland weer op gang geholpen na de tweede wereldoorlog, en een ander ding; waarom zo ‘n afstraffing na hun hele leven keihard werken?! Tjah, de mensen in de colbertjes en de stropdas weten het wel weer! Zij komen ‘s avonds thuis en er ligt een heerlijk stuk met varkenshaas op hun bord met een verder rijkelijk gevuld bord eten!

Te betreuren is dat steeds meer mensen door het beleid van onze ‘liberalen’ moet inleveren, en vooral inleveren op hun vrijheid. Geen armoede? Nou, die is er zeker wel! Mensen die ziek zijn of een beperking hebben zijn al ‘beperkt’ en elke keer moeten zij het naast de ouderen ook weer verduren. Waarom die mensen ‘tekort’ doen terwijl ze het al moeilijk hebben? Is dat het doel van ‘liberalisme’? Vrijheid kweken ten koste van een ander?  Liberalisme is het creëren van gelijke vrijheid voor iedereen! Blijkbaar moeten ze in Den Haag nog veel leren! Liberalisme doen we samen en niet voor één bepaalde groep die geniet van hun heerlijke villa en de golfclub! Liberalisme is met z ‘n allen naar boven kijken en de fakkel van vrijheid en geluk dragen!

De boodschappen worden zoals het er nu uitziet weer duurder, het zou naar onderzoek ongeveer 300 euro per jaar meer kosten om gewoon te kunnen eten en drinken. Neej prinsjesdag is een dag waar ik tegenwoordig niets meer mee te maken hoef te hebben, en het nieuws en de krant wordt voor mij steeds gemengder qua ‘gevoel’. Vooral het linkje politiek laat ik maar lekker links liggen omdat het me toch alleen maar boos maakt. Ik merk het wel aan de rekeningen en de prijzen in de supermarkt waarbij ik elke keer weer zal denken: ach, het zal de kas van de overheid weer meer spekken en de stropdassen zullen steeds minder strak moeten… En wat gaat al die pracht en praal om prinsjesdag allemaal kosten? Als er zoveel moet worden bezuinigd, waarom maken we dát niet wat somberder?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *