Yes! Telefoneren tijdens het fietsen

Je hebt het vast gelezen en misschien zelfs gezien op TV. De kans is groot dat vanaf 2019 het gebruik van de telefoon tijdens het fietsen en op bepaalde andere voertuigen wordt verboden! Ik ben er volledig voorstander van! Ik ben nog niet zo heel lang geleden aangereden door een meisje dat op haar fiets met de telefoon bezig was. Ze viel op de grond, maar gelukkig mankeerde haar en haar fiets verder niets… Ik weet niet of ik het mag zeggen, maar jammergenoeg deed haar telefoon het ook nog. Zal ze haar lesje geleerd hebben? Mij mankeerde gelukkig ook niets, de fiets was heel en ikzelf had nog geen schrammetje.

Wat mankeert zulke mensen? Niet op de weg kijken, maar alleen op dat schermpje. Is je appje dat je hebt verstuurd zó belangrijk dat je het ervoor over hebt om te verongelukken? Moet die ene aflevering die je kijkt een pijnlijk einde hebben omdat je onder het bloed en de schrammen zit? Denk na!!! Steek je telefoon in je zak en wees een wijs mens! Toen ik dit op het nieuws zag en las dacht ik ‘YES!’ eindelijk misschien weer eens een verstandige beslissing van onze overheid… Kijk om je heen, en ervaar de pracht van de natuur, de mensen en andere dingen om je heen… Dus, vang maar geen beestjes meer met je telefoon tijdens het fietsen, zeg tegen je liefje dat je even afstapt en dat je dan met haar gaat videobellen.

Zet jezelf op de kaart, niet op een gebarsten scherm! Leg jezelf in een lekker schoon bed en niet op een brancard en tenslotte… Zorg ervoor dat de mensen die je liefhebben nog lang van je kunnen genieten en niet op een andere manier om je heen hoeven te staan. Laat ze lachen met tranen van vreugde en niet huilen met tranen van verdriet. Ik hoop dat je dit bericht toch ook vanaf een veilige plek leest en niet op je fiets? Hopelijk ligt dit bericht niet ergens in de berm? Ik hoop dat je dit met een glimlach kunt lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *